استاندارد مذكور براي اولين بار در سال 2005 و با عنوان سيستم مديريت ايمني مواد غذايي منتشر گرديد. افزايش تقاضا براي ايمني مواد غذايي در تجارت جهاني، منجر به گرايش صنايع فرآوري مواد غذايي به اجراي سيستمهاي مديريت ايمني مواد غذايي بر مبناي HACCP تحليل خطر و نقاط كنترل بحراني) گرديد. در اين راستا استانداردهاي متفاوتي در كشورهاي متعدد تدوين گرديد و سازمانهاي مرتبط با حوزههاي گوناگون مواد غذايي از قوانين وضع شده داخلي خويش به منظور مميزي تامين كنندگان در زنجيره تامين غذا بهره بردند.
با گذشت زمان تنوع و عدم يكپارچگي استانداردهاي وضع شده و همين طور هزينههاي سنگين انطباق با تعداد زيادي از آنها،امكان انطباق با الزامات متغير موجود در بازار جهاني غذا را با دشواري همراه كرد. از اين رو سازمان ISO در سال 2005 اين استاندارد را به عنوان يك راهكار براي حصول اطمينان از ايمني و كنترل در تمامي مراحل زنجيره مواد غذايي ارايه نمود.
گروه كارشناسان ايران با بهرهگيري از كارشناسان متخصص و مجرب خود آماده ارايه خدمات طراحي، آموزش و مميزي جهت انطباق با الزامات استاندارد ISO 22000 از طريق مراحل ذيل ميباشد.
گام اول:
ارايه گزارش فاصله (Gap Analysis) با استاندارد الگو از نظر برنامههاي پيش نياز ((PRPs و برگزاري دوره آموزشي اصول HACCP به مدت 2 روز.
گام دوم:
1- برگزاري دوره آموزشي آشنايي با مفاهيم و الزامات FSMS به مدت 2 روز
2- طراحي سيستم شامل مستندسازي الزامات استاندارد الگو در قالب تيمهاي ايمني مواد غذايي متشكل از كارشناسان متخصص كارفرما و مشاور.
گام سوم:
بازنگري اصلاحات صورت پذيرفته، آموزش مميزي داخلي به مدت 2 روز، انجام مميزي مستقل.
گام چهارم :
همكاري با كارفرما جهت دريافت گواهينامه انطباق از موسسات معتبر اعتبار دهي.
- انطباق با نيازمنديهاي قانوني و مقررات ايمني مواد غذايي
- ارتباط اثربخش در زمينه ايمني مواد غذايي با تامين كنندگان، مشتريان، قانونگذاران و ساير طرفهاي ذينفع در زنجيره مواد غذايي
- كنترل پويا و اثربخش خطرات مرتبط با ايمني مواد غذايي
- بهينه سازي منابع
- كاهش خطر مسئوليت پذيري در قبال پرداختهاي مرتبط با بيمه و ساير هزنيههاي قانوني
- گسترش دستيابي به بازارهاي محلي و بينالمللي
براي تمامي سازمانها با هر اندازه و موقعيت در هر مرحلهاي از زنجيره مواد غذايي شامل:
- توليد كنندگان خوراك دام و طيور
- توليد كنندگان محصولات غذايي
- توليد كنندگان و برداشت كنندگان محصولات زراعي و مواد اوليه صنايع غذايي
- عمده فروشان شامل سازمانهاي ارايه دهنده فعاليتهاي حمل و نقل و انبارش، توزيع
- ساير سازمانهاي يا پيمانكاران فرعي خرده فروشي مواد غذايي از جمله توليد كنندگان تجهيزات و مواد بسته بندي غذايي، مواد شستشو و ضد عفوني كننده، آفت كشها، تودههاي شيميايي، داروهاي دامپزشكي، افزودنيها و تركيبات غذايي
- ارايه دهندگان خدمات غذايي و تهيه كنندگان مواد غذايي از قبيل شركتهاي كترينگ
- ارايه دهندگان خدمات از جمله موسسات مرتبط با فعاليتهاي نظافت عمومي و تعميرات و نگهداري